Domácí bazalkové pesto
Chcete-li překvapit své blízké a uvařit něco originálního, zkuste doma dělané Pesto genovese. Postup je velmi jednoduchý a zvládne to každý. Domácí bazalkové pesto se skládá jen z několika málo ingrediencí, avšak aby bylo co nejchutnější, používejte jen ty nejkvalitnější potraviny.
Základními ingrediencemi pro Domácí bazalkové pesto jsou:
- Bazalka 50g
- Parmazán 50g
- Piniové oříšky
- Mořská sůl
- Česnek
Postup přípravy je následující. Ideálně domácí bazalku ručně rozdrťte v hmoždíři až získá konzistenci pyré. Pak postupně přidávejte nastrouhaný parmazán v poměru půl na půl k bazalce. Dále přidejte hrst piniových oříšků, půl stroužku česneku a špetku mořské soli. Jakmile budete mít vše dohromady rozdrcené, dolijte olivový olej dle gusta. Optimálně šest lžic.
Díky oleji Vám pesto vydrží i delší dobu v lednici. Nejlépe však chutná zhruba jeden den odstáté.
K hotovému pestu uvařte klasické špagety, do kterých pesto vmíchejte.
Přejeme Vám dobrou chuť.
Váš názor nás zajímá: