Domácí bazalkové pesto

chutný talíř pesta

Spaghetti con Pesto genovese

Chcete-li překvapit své blízké a uvařit něco originálního, zkuste doma dělané Pesto genovese. Postup je velmi jednoduchý a zvládne to každý. Domácí bazalkové pesto se skládá jen z několika málo ingrediencí, avšak aby bylo co nejchutnější, používejte jen ty nejkvalitnější potraviny.

květináč

Bazalka

Základními ingrediencemi pro Domácí bazalkové pesto jsou:

  • Bazalka 50g
  • Parmazán 50g
  • Piniové oříšky
  • Mořská sůl
  • Česnek

 

 

Postup přípravy je následující. Ideálně domácí bazalku ručně rozdrťte v hmoždíři až získá konzistenci pyré. Pak postupně přidávejte nastrouhaný parmazán v poměru půl na půl k bazalce. Dále přidejte hrst piniových oříšků, půl stroužku česneku a špetku mořské soli. Jakmile budete mít vše dohromady rozdrcené, dolijte olivový olej dle gusta. Optimálně šest lžic.

Díky oleji Vám pesto vydrží i delší dobu v lednici. Nejlépe však chutná zhruba jeden den odstáté.

K hotovému pestu uvařte klasické špagety, do kterých pesto vmíchejte.

Přejeme Vám dobrou chuť.

 

Váš názor nás zajímá: