Bruschetta s rajčaty a bazalkou

 

Opečený chléb s rajčaty, bazalkou, česnekem a olivovým olejem

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

Bruschetta s rajčaty a bazalkou

 

Než-li se pustíme do vaření, bude vhodné si popsat pár základních mouder.

Italská kuchyně je velmi zdravá, jednoduchá a barevná. Důležité je mít 4-5 základních ingrediencí, které ve správný čas a ve správné formě upravíme.
Důležité je aby tyto ingredience byly v co nejvyšší kvalitě, protože výsledný efekt opravdu stojí za to.
Stejně tak je tomu i při přípravě tradičního italského jídla pod názvem Bruschetta.

Wikipedia popisuje Bruschettu jako zapečený nebo opečený chléb, na kterém jsou rajčatabazalkasůlpepřolivový olej a česnek. Toto jídlo je známé od 15. století a pochází ze střední Itálie. Bruschetta se obvykle podává ke snídani nebo jako předkrm. V Itálii se často připravuje na grilu. V Toskánsku se Bruschetta nazývá fettunta a v regionu Abruzzo ventricina. Tolik k historii a přejděme k samotnému receptu: 

 

Nejprve si připravíme přílohu z rajčat, česneku a bazalky

  • Umytá a osušená rajčata nakrájíme nadrobno a v míse smícháme s natrhanými lístky čerstvé bazalky, špetkou oregana, soli a pepře
  • Následný mix rajčat a bazalky pokapeme olivovým olejem a necháme půl hodiny odpočívat
  • Na plátky nakrájený bílý chléb vložíme do trouby a opečeme dozlatova
  • Česnekem pak potřeme již křupavý a teplý chléb
  • V poslední fázi na krajíce opečeného chleba přidáme hotový salátek z rajčat a bazalky včetně šťávy
  • Před podáním na stůl necháme minutu odpočívat.   

 

 

Dobrou chuť!