8 Zdraví prospěšných benefitů olivového oleje pro ženy
Olivový olej je jednou z nejstarších trvale používaných potravin. Jeho využití a vliv na naše zdraví je zcela evidentní. Snižuje množství nezdravého cholesterolu v krvi, vyrovnává tlak a je prospěšný našemu srdci a cévám.
Jaké jsou jeho další možné prokazatelné přínosy uvádíme níže:
1. Pomáhá při hubnutí
Vědecké poznatky dokazují, že pokud je přidáván do jídla kvalitní olivový olej, tak je posilován hormon serotonin v krvi, který snižuji pocit hladu.
2. Snižuje riziko vzniku rakoviny prsu
Oleocanthal je látka, která snižuje riziko vzniku rakoviny prsu tím, že zabíjí rakovinné buňky. Olivový olej slouží také jako prevence vzniku rakoviny kůže.
3. Snižuje riziko vzniku cukrovky
Olivový olej je bohatý na mono- a poly-nenasycené tuky, které působí jako prevence vzniku cukrovky.
4. Anti-ageing efekt
V olivovém oleji je obsaženo mnoho antioxidantů, které zabraňují oxidaci červených krvinek. Kombinací lžičky olivového oleje, špetky soli a pár kapek citrónu získáte ideální krém pro Vaši pleť.
5. Hydratuje pleť a zpevňuje nehty
Díky obsahu vitamínu E v olivovém oleji v kombinaci s medem a jogurtem vnikne ideální krém pro hydrataci Vaší pokožky.
6. Zlepšuje funkce mozku
Polyfenoly jsou účinné antioxidanty obsažené v olivovém oleji, které zpomalují postupné stárnutí mozku přicházející s věkem. Olivový olej zlepšuje paměť a nejspíše také zabraňuje vzniku Alzheimerovy choroby.
7. Léčí deprese
Deprese je jednou z nejrozšířenějších nemocí u dnešních žen. Používáním olivového oleje docílíte podobného účinku jako dávkováním antidepresivy.
8. Předchází a léčí osteoporózu
Ženy, které konzumují olivový olej mají nižší riziko vzniku osteoporózy, i když mají vysokou hladinu osteokalcinu v krvi. Olivový olej může také pomoci proti tříštivosti kostí.
Je mnoho dalších pozitivních účinků, které přináší konzumace kvalitního olivového oleje. Olivový olej je hlavní součástí jídelníčku všech obyvatel středomoří a proto je také délka dožití v této oblasti tak vysoká.
“Keep calm and use Extra Virgin Olive Oil.”
Váš názor nás zajímá: