"Nový olivový olej je již na cestě"

O nás

Zelené olivy před lisováním olivového oleje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jmenuji se Jiří a jsem majitelem e-shopu Oliváče.cz. Do kontaktu s kvalitními olivovými oleji jsem se dostal přibližně před 20 lety, kdy jsem studoval ekonomii na univerzitě v severní Itálii. Mým spolubydlícím byl věčný student Rino z Puglie, který nám vozil od své maminky pravidelnou várku olivového oleje. Ostatně jako chudí studenti jsme doma kromě oleje a těstovin nic jiného neměli. Lednička byla věčně prázdná. Avšak na tu dobu nedokáži nijak zapomenout, především na chuť a vůni oleje, kterým nás Rino zásoboval.

Od té doby již nenakupuji olivový olej nikde jinde než-li od prověřených farmářů. Díky tomu, že Itálii znám nebylo až tak obtížné vhodného farmáře sehnat. Trvalo mi zhruba týden prohlédnout dvě desítky farem a ochutnat různé druhy olejů.

Nakonec ze všech olivových farem, které jsem měl možnost prohlédnout a ochutnat jejich olej, byly nejlepší ta první a poslední. Farmáři rozhodně nepocházejí z olivového regionu Puglie, ale z malého a zapadlého koutku Itálie jménem Molise.

Farmáři se nacházejí v úrodném přímořském pásu poblíž městečka Termoli. Jejich oleje mě natolik okouzlili, že jsem se rozhodl oleje vozit nejen pro sebe a své blízké, ale také pro všechny gurmány z Česka.

Vím, že druhy olejů by se měly střídat a ne ke každému jídlu se hodí ten olivový, ale mohu potvrdit, že oleje od Francesca a Luigiho ve Vás vyvolají svou chutí

a vůní naprostou závislost, tak jako u mě.     

 

Sklízení oliv v olivovém sadu