PASTA DI GRAGNANO, BUCATINI – Liguori 500g
Bucatini di Gragnano jsou těstoviny s označením místa původu, tedy z italského okresu Gragnano. Jsou vyráběny ze semolinové mouky a z místní vyhlášené vody.
Původ produkce těstovin v této oblasti sahá až do šestnáctého století, kdy vznikají první rodinné podniky. Díky svým nutričním hodnotám a nízké ceně se v osmnáctém století spotřeba těstovin rapidně zvýšila.
Oblast Gragnano je ideální pro produkci těstovin a to díky svému klimatu. Gragnano lze patřičně označovat jako vlast všech těstovin.
Těstoviny jsou v hodné k omáčkám typu amatriciana, tedy pikantním zeleninovým pestům a sůgům.
K pastě se hodí kvalitní a výrazný olivový olej Il Tratturello.
Složení: Semolinová mouka
Alergeny: Obiloviny obsahující lepek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.